Mac & Maggie is in 1976 opgericht. Na een periode van bijna 20 jaar zijn in 1996 de activiteiten van Mac & Maggie beëindigd. Hieronder een aantal citaten uit het 20 seizoenen Mac & Maggie boek, dat werd uitgegeven in 1986 ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Mac & Maggie.

 

1976
"Werkelijk nieuw, in de tijd dat Mac & Maggie wordt opgericht, is het verschijnsel dat het begrip 'stijl' op losse schroeven wordt gesteld, sferen die traditioneel niet bij elkaar heten te passen raken zeer in de mode en zullen dat blijven."

1979
"Kleur is zo goed als afwezig. Zwart, wit en grijs zijn de voornaamste tinten. De dessinering bestaat uit streng-geometrische patronen, contrasterende panden of grillige ingezette vormen. Tunieken en jurken worden gedragen òver broeken."

1982
"Van de piraten-look blijft nog even het gebruik van kant, volants, ruches en broderie, maar deze blijken moeiteloos opgenomen te kunnen worden in een volgende modegril: de vagebond- of crisis-look."

1984
"In 1984 wordt de meest excessieve Japanse lappenbende aan banden gelegd, een beetje ingetoomd en getemd. Geen rafels en geen gaten meer dus, maar gewoon weer één mouw per arm. Wel daarentegen nog steeds grote, luchtig gedrapeerde simpele vormen, dikwijls met loshangende diagonale, soms doorgeknoopte panden op de rug."

1986
"Dat kleren de lichaamsvormen min of meer nauwkeurig dienen te volgen en te benadrukken is niet langer een marginale trend, het is hoofdzaak geworden. Naast de revival van ingewikkelde coupe- en figuurnaden ligt het voor de hand het gewenste 'body-conscious' effect te bereiken door middel van rekbare, dus bij voorkeur gebreide materialen."

 

 

 

De merknaam Mac & Maggie is eigendom van Peek & Cloppenburg. Deze site wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden, enkel en alleen voor het organiseren van een reünie voor alle Mac & Maggie medewerk(st)ers vanuit de filialen en het hoofdkantoor. Neem bij vragen kontakt op met de webmaster.